dejavu ve gerçekleşen rüyalarım

Açıkçası bunu Türkçe yazmamın sebebi burayı günlük gibi kullanmak isteyişim. En son bu konu hakkında konuştuğumda tuhaf bir gözle baktılar bana. Aslında artık o kadar çok kafaya taktım ki üstesinden gelemiyorum.

Çocukken hep internette takılan birisi oldum ve forum kültürü ile erken yaşta tanıştığım için kendimi diğerlerinden avantajlı görüyordum. O zamanı düşününce 6 7 yaşlarındaki bir kızın bilgisayar setinin olması ne kadar muhteşem bir şey! Vodofone'un usb interneti sayesinde Moviestarplanet,Stardoll ve Club penguin oynadığımı hatırlayınca duygulanıyorum. Youtube'da video izlediğim hatta küçük yaşta gore siteleri ile tanışmam gerçekten ailemin hatasıydı. O zamanlar hiçbir şekilde ailem benimle ilgilenmiyordu. Ki o zamanlarda da youtube üzerinden birçok tehlikeli videoya ulaşabiliyordunuz. Bunlardan biri de küçükken anlam veremeyip büyüyünce anladığım konular ile alakalıydı. 

8 9 yaşlarındayken bir gece İstanbul'daki ilk evimizde bir gece tuhaf bir rüya görmüştüm. İlk olarak yüksek bir binadaydım ve aşağıya doğru bakıyordum. O sırada bazı insanlar ağlıyor diğer insanlar ise bir çıkış yolu bulmaya çalışıyordu. Ben ne olduğunu anlayamadan bir çığlık geldi. Kafamı döndürdüm fakat bir şey göremedim. Ne olduğuna bakarken karşıdaki binadan insanların atladığını gördüm. Korktum ve birisi beni arkadan ittirdi. O sırada uyandım. Nasıl unutabilirim ki o rüyayı. Gördüğüm ilk kabustu. Kalktığım gibi pencereden mutfağa baktım. Odamın dışarıya bakan penceresi yoktu ama mutfağa bakıyordu. Kapkaranlık odada su içip tekrar odama döndüm fakat uyuyamadım. Kaskatı kesilmiştim. 

Aradan birkaç yıl geçti. Neler olduğunu kestiremediğim garip rüyalar gördüm ama sanki önceki hayatımı görüyor gibiydim. Ortaokul 6. sınıfta spor dersi için üstümüzü değiştirdiğimiz sıra bir arkadaşım sırtımdaki doğum lekesini gördü. O sırada ben de doğum lekem merak etme birisinden dayak yemedim dedim. Çünkü herkes öyle zannediyordu. O sırada arkadaşım "Biliyor musun doğum lekeleri önceki hayatımızda nereden öldüğümüzü gösteriyor." deyince afalladım. Bir an yürüyemedim ve dondum kaldım. 

İstanbul'dan başka bir yere taşınınca bu dejavu ve kabusların geçeceğini sandım fakat geçmedi. Aksine arttı ve üstesinden gelemiyordum. Üstüne de travmatik bir olay yaşayınca katlanılmaz hale geldi. Önceki yıl tiktok'da gezinirken bir video gördüm ve bir anda tetiklendim. Video bir kuleyi ve itfaiyecileri gösteriyordu. İnsanların kulelerden nasıl atladığını anlatıyorlardı. Gecenin ikisinde bu videoyu gördükten sonra 2 gün boyunca uyuyamadım. Hemen telefondan araştırmaya neler olup bittiğini anlamaya çalışıyordum. Aradan birkaç gün geçti ve anneme ikiz kuleler hakkında soru sormaya başladım. Annem de insanların camlardan atladığını söyleyince kalbim daha da hızlandı. Her geçen gün bu olaylı takıntı haline getirdim. Çünkü kafamda bağdaştıramadığım bir şey vardı. Rüyamda gördüğüm kişi kimdi. İkiz kuleler saldırısını öğrenmemin üstünden 1 yıl geçti ve şimdi ise atlayan kişilerin videolarını gördükçe kalbim birdenbire hızlanıyor. Ne yapacağımı da bilmiyorum. ki 2004 doğumluyum. 90'ların sonunda doğsaydım evet travma oldu derdim ama olayın üstünden 3 yıl geçmiş. Her geçen gün buraya yaşadığım her şeyi anlatıcağım. Sevgilerle sudisch.


0 Kudos

Comments

Displaying 1 of 1 comments ( View all | Add Comment )

CLK

CLK's profile picture

dur bana başkalarının da bunu yaşadığını mı söylüyorsun
vay amk
yalnız benim dejavu rüyalarım çok sıkıcı
2017'de (dünyanın götünde [mersinde] yaşıyorken) bir gün okuldan eve dönüyordum ve aniden o anı birkaç yıl önce rüyamda gördüğümü hatırladım. sürekli bunun gibi tamamen sıradan şeyler görüyorum rüyalarımda ve sonunda o şeyleri gerçek dünyada yaşıyorum
bu konuyu araştırmalıyım harbiden interesant bir şey


Report Comment



Araştır derim.

by sudisch; ; Report