Mesecheva igra's profile picture

Published by

published

Category: Blogging

Rođendanski blog

Sutra punim 29 godina. Kakva bezlična brojka. Niko ništa nije uradio u 29. godini, niti bi to, i da jeste, bilo nešto imspresivno. Nikoga nisam čula da kaže:
-Udala se u 29. godini!
-Dobio je dete u 29. godini!
-Našla je posao iz snova u 29. godini!
-Sagradili su kuću u 29. godini!

Imate neku sliku šta želim da kažem.

U celoj ovoj priči smiruje me to što, baš zbog tog razloga, u ovoj godini ništa ne moram. Nemam šta ni da očekujem. Neću se udati, dobiti dete, niti posao iz snova. Kuću svakako ne planiram da zidam.

Pravila sam reformu, tortu po babinom receptu. Receptu one babe sa kojom ne pričam. U nekom minutu kuvanja fila na pari sam se rasplakala. Nedostaje mi odnos koji nikada nismo izgradile. Ne volim što mi nikada nije pokazala kako da napravim tortu po kojoj su je svi znali. Ne volim što me nikada nije naučila kako da napravim uštipke. Ne volim što ne znam caku za savršen pomfrit. Nikad nisam, niti verujem da ću, jesti isti.
Plakala sam naslonjena na kuhinjske elemente. Nosila sam za broj ili dva veći duks i trenerku. Kako sam i mršava, uklopila sam se u sliku neke alternativne devojke iz romana Sali Runi. Fali mi jedino tamnije kosa. Pročitala sam njene dve knjige, treću upravo čitam i u svim njenim romanima glavne junakinje izgledaju tako.

Sa dečkom ne pričam od prošle srede, to je skoro 7 dana. Nisam sigurna ni da li smo još uvek zajedno. Rekao mi je preko telefona nešto što liči na ostavljanje, ali sam, u neodstatku snage da to ozvaničimo, obrisala sve društvene mreže i poslala mu time poruku da ne želim da dalje pričamo o tome. Mogao me je naravno zvati telefonom, što srećom nije. Priželjkivala sam mejl pun lepih reči, pa sam shodno tome proveravala poštu više desetine puta dnevno, kao u vreme dial-upa. Ni traga ni glasa.

Danas sam vratila društvene mreže, najviše kako bi ljudi koji se sete mog rođendana imali olakšan način da mi ga čestitaju. Za dečka će vreme pokazati kako stoje stvari. Vreme sa babom nikada neću imati. A 29. godinu izazivam da pobije sve predrasude koje imam o njoj.



0 Kudos

Comments

Displaying 0 of 0 comments ( View all | Add Comment )